Home KRNI.net

Uutisia

27.08.2018

Markkinointi:

KAUPPAMIES Seppo Nikkanen

P. 0440 620 220

tilaukset@kauppamies.fi

Tilaukset tekstiviestillä tai sähköpostilla. 

Hinta € 12,-  + postikulu € 3,-

24.01.2013

 

Kauppamiehen blogiin lisätty Jämijärven kirkon saarna!

Katso tästä

MIESTAPAHTUMAT Pirkanmaalla on koottu nyt yhteen osoitteessa pirkanmies.fi

Olet tässä: Toiminnat >> CV-kertomus

PUUHAHISTORIAA

Yleensä CV on puuduttavaa lukea, joten sallinet tällaisen "elämäntapahtuma kertomuksen" jossa Kauppamiehen työ- ja yrityselämänpuun runko on tässä.
Jatkoa saattaa ilmestyä myöhemmin, kunhan keritään!

1950-luku 

Kun evakkoperheen poika oppi lukemaan, niin kirjastonmamma oli purjeessa täyttyvien kirjastokorttien kanssa. Pian hän kuitenkin oppi varaamaan uusimmat tietokirjat "tiskin alle" tulevan kauppamiehen tarpeita varten. 

Kun rahaa ei pahemmin 50-luvulla taskuissa kilissyt, niin osto- ja myyntiliikkeestä tuli ensimmäisten kaupanteko-harjoitusten tyyssija. Sen mitä omisti, eikä tarvinnut, voi aina vaihtaa siihen mitä tarvitsi. 

Koulunkäynti alkoi Hyvinkäällä (-52) loistavasti, mutta ekaluokan primuksesta se alamäki sitten alkoi, päättyen keskikoulun kolmannelta keskeytykseen. 

Ensimmäinen todellinen kauppamieskokeilu alkoi vuosikymmenen lopulla, 14-vuotiaana, kun piti suorittaa jätskinmyyntiä junassa. Kuitenkin tuli monta päivää Hgin ja Riihimäen välillä, ettei viitsnyt lähteä Hesaan viemään muutamia jätskejä, ja kotona ei ollut pakastinta. Silloin toteutui sanonta "hullu mies Huittisista, syö enemmän kuin tienaa!"

1960-luku 

Helsingin yksityiseen kauppakouluun siirtyminen (-60) muutti sitten kaiken. 
Vuodessa suoritettiin 2-vuotisen kauppakoulun oppimäärä ilman kieliä. 
Kauppamiehenalku suoritti nuorinpana (15v.) oppilaana sen hyvin arvosanoin, vanhimman oppilaan ollessa 36 vuotias. 

Keväällä sitten Hyvinkään Renlundin varastomieheksi, ja syksyllä uuden Rake-rautakaupan myyjäksi 15-vuotiaana.

Rippikoulukin piti käydä yksityisesti, kun työläinen ei voinut lähteä mihinkään leirille. Sen seurauksista sitten myöhemmin!

Kuorma-auto ajokortti ilmestyi sitten 18v synttäripäivän inssiajon perusteella, ja vapaaehtois-armeijaan lähtö tapahtui helmikuussa 1964. Armeija aika on oma tarinansa, mutta paluu rautakauppaan kesti vain 2 viikoa, kun piti lähteä "reissu-kauppamiehen" hommiin.

 ENESTAM Ky toi Hugin kassakoneita, ja "Paragon-kuittien" aika oli ohi. Myynti oli tasaisen epätasaista, ja jotain uutta oli keksittävä!

....JATKUU JONAKIN KAUNIINA PÄIVÄNÄ! (Tai mökillä sateisena?)