Home KRNI.net

Uutisia

01.04.2020

Käyhän katsomassa! 

27.08.2018

Tee tilaus tästä!

KAUPPAMIES Seppo Nikkanen

P. 0440 620 220

tilaukset@kauppamies.fi

Tilaukset tekstiviestillä tai sähköpostilla. 

Olet tässä: Etusivu

TERVETULOA !

27.08.2018

IHMEELLINEN ELÄMÄ Avautuu Efesolaiskirjeessä- kirja


Tee tilaus tästä!

KAUPPAMIES Seppo Nikkanen

P. 0440 620 220

tilaukset@kauppamies.fi

Tilaukset tekstiviestillä tai sähköpostilla. 

Kategoria: Yleinen
Kirjoittaja: sepponi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kirjauutuuden tiedot:

© 2018 Jaakko Paasi ja Arvo Silventoinen

Kannet: Timo Ahava

Taitto: Ari Takku

Paino: Kirjapaino Hermes Oy Tampere

1. painos 2018

ISBN: 978-952-94-0813-9

Kustantaja:

Pirkanmaan miestyö ry

Aitoniitynkatu 39,

33580 TAMPERE

seppo@pirkanmies.fi

www.pirkanmies.fi

 

Tässä kirjoittajien alkusanat:


Kun katselemme sormenpäitämme, näemme ihmeellisen elämän. Maailmassa on yli 7 miljardia ihmistä, eikä kenelläkään toisella ole samanlaisia sormenpäitä: olemme ainutkertaisia ihmisiä emmekä toistemme kopioita. Kukaan meistä ei ole sattumalta täällä.
Efesolaiskirje ilmaisee asian näin: ”Mekin olemme Jumalan tekoa, luotuja Kristuksen Jeesuksen yhteyteen toteuttamaan niitä hyviä tekoja, joita tekemään Jumala on meidät tarkoittanut.” (Ef. 2:10) Sen lisäksi, että olemme ainutkertaisia, meitä ei ole luotu pelkästään olemaan vaan ensisijaisesti elämään. Tästä elämästä Raamattu meille opettaa.
Efesolaiskirje on yksi Raamatun 66 kirjasta. Siinä on 155 jaetta. Kaikki ovat tärkeitä ja siksi käymmekin kirjeen läpi jae jakeelta. Kirjeen lukemisessa ja sen selittämisessä olemme tahtoneet noudattaa Vanhaan Katekismukseen kuuluvan Kristinopin1 ohjetta: ”Meidän tulee lukea Raamattua siten, että rukoillen etsimme siitä elävää Jumalaa ja olemme kuuliaisia hänen äänellensä, kun hän puhuu meille sanassansa” (Kristinoppi, kohta 8). Tässä vihossa nojaudumme muutoinkin useaan otteeseen Kristinoppiin, kun avaamme lukijalle Paavalin kirjeessään käyttämiä keskeisiä termejä ja ilmaisuja.
Raamatun ilmoittama ihmeellinen elämä kiinnostaa ihmisiä. Kaikkialla maailmassa ihmiset voivat omalla kielellänsä lukea Raamatun ihmeellisestä elämästä Kristuksessa Jeesuksessa. Kun Jeesus Kristus laskeutui ihmisten maailmaan, kääntyi lehti maailman historiassa. Tänäänkin merkitsemme päivämäärän jkr, jälkeen Kristuksen syntymän. Jeesus Kristus on maailman keskus ja elämän Herra. Hän itse sanoo ”Minä olen tullut antamaan elämän, yltäkylläisen elämän” (Joh. 10:10).
Varsinaisen jae jakeelta etenevän selityksen lisäksi olemme koonneet kunkin luvun yhteyteen erillisen osion, joka kulkee nimellä ’syvemmälle sanaan’. Siinä nostamme esiin valikoituja kohtia muualta Raamatusta, jotka täydentävät kyseistä lukua.
Lämmin kiitos Johanna Riponiemelle, Jarmo Tapolalle, Heidi Pelliselle ja Seppo Nikkaselle merkittävästä avusta käsikirjoituksen saattamisessa lopulliseen muotoon.

Tampereella 26.5.2018

Jaakko Paasi ja Arvo Silventoinen